pühapäev, 16. juuli 2023

Domineeriv värv * Must * 2 * Koidu Ferreira

 

Lugesin 20. veebruar -1. märts 2023

Jätsin esimese ja teise osa lugemise vahele parajalt aega ning püüdsin vahepeal teisi raamatuid lugeda, et saaks midagi vahelduseks raamatukokku tagasi ka viia. Sarja teises osas jõuab peategelane Cordevia Luna-nimelise apanusa seljas tagasi oma kodubaasi ning sestpeale kihutab tegevus metsikult edasi, võttes aina üllatavamaid pöördeid.

Vaevu tagasi jõudnud, nõuab baasi reeglite järgi temaga geneetiliselt parimaks sobivaks kandidaadiks tõestatud Bevis Oxley, et Cordevia nõustuks koheselt tema last kandma. Et mitte liigset paanikat tekitada, ei soovi Cordevia aga isegi oma vennale Alecile, kes samuti on kogenud elu teepiate maailmas, avaldada kõike, mis temaga seal juhtus. Nimelt on suur osa sellest lihtsalt liiga fantastiline, et keegi seda uskuda suudaks - sealhulgas fakt, et Cordevia sünnitas vaid paar päeva varem Clay poja, keda ta teepiate maailmas enese teadmata 2 kuud kandis. Selge on see, et oodates ja igatsedes Clay saabumist ning oma poja Alrickuga taaskohtumist, pole tal enam mingit huvi ega tahtmist teha kõike Nancy baasi reeglite järgi. Kuid tema isa Cherley on baasi juht ning käitub tütre suhtes pigem juhina, jättes toetava isarolli tähelepanuta. Samas ilmneb, et ka tema on olulisi reegleid rikkunud ning see annab  Alecile ja Cordeviale võimalusi tema mõjutamiseks.

Ning selgub, et ega elu baasis enam samamoodi edasi minna ei saagi, sest kuidagi on ka üks teine teepiate kogukond aimu saanud baasi olemasolust ning otsib võimalust sinna sisse murda. Cordevia saab teada, et lähedalasuv Hanco baas häviski just nimelt teepiate rünnakus, kes baasist enda tarbeks naised kaasa võtsid ning kõik ülejäänud elanikud hävitasid. Õnneks on apanusadest (Luna ning tema poeg Sol) Nancy baasi ümber toimuva jälgimisel palju abi ning nii jääb lootus, et suudetakse baas sarnasest saatusest päästa.

Jätkub Clay ning Cordevia võitlus selle nimel, et nad saaksid rahulikult omavahel ja koos poeg Alrickuga koos olla. Alrick kasvab teepiatele omaselt inimlastest palju kiiremini ning on juba paarikuuselt väga võimekas ning ilmselgelt kannab endas alfa omadusi. 

Nii nagu on ranged reeglid kehtestatud inimeste maailmas, on palju reegleid ka teepiate kogukonnas ning endiselt ei tea ja mõista Cordevia neist paljusid. Oluline osa on teepiate puhul instinktidel, mida nad pool-loomade, pool-inimestena palju rohkem järgivad, ent suudavad vajadusel ka ohjeldada. Selge on see, et ilmselt on mõlemas maailmas toimumas muudatusi ning esialgu pole kindel, kas need on head või halvad ning kes sellest võidab või kaotab. 

Märksõnu: apanusad, Luna, Sol, Alec, Eva, Genette, õde Annabel, koliganimürk, Cordevia sõbranna Deanna, Hanco baas, Daly, Desirae ja Katlyn, teepiad Deodor ja Timo, alfa Larry, lapsehoidja Dara, Andy, Amandy, Clay sõbrad Patrick, Orval, Braian, Morty, alfaisased ja vennad Layton, Maniton, Jervis, alfaemane Claudya, nediisid, liisiamets.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar