laupäev, 3. september 2022

Tüdruk Online tuuril * nr 2 * Zoe Sugg

 

Lugesin 11.-12. juunil 2022

Penny on tüdruk, kellega alatasa juhtub midagi. Pärast ühte tõeliselt katastroofilist sündmust koolis, kus pealegi ta oma parima sõbra poolt reedetakse, põgeneb Penny koolivaheajal tänu oma pulmakorraldajast emale koduselt Inglismaalt Ameerikasse ning kohtub seal noore lootustandva laulja Noah'ga. Hoolimata keerdkäikudest ning vahemaast tundub, et noorte suhe hakkab arenema.

Noah kutsub Penny kaasa esimesele suurele tuurile, kus tema ansambel osaleb soojendusbändina. Kõik tundub päris tore olevat kuid aegamööda koguneb ka mitmeid pettumusi, mida Penny ei suuda lõpuks enam alla neelata. Noah on lubanud temaga koos aega veeta, ent see ei näi kunagi õnnestuvat ning poisi parim sõber, trummar Blake, käitub tüdrukuga imelikult. Ja muidugi igatseb Penny oma parimat sõpra Elliot'i ning oma peret. Pealegi saadavad peategelast endiselt äpardused ning eriti hullud tagajärjed järgnevad rahvahulgas telefoni kaotamisele - peatselt hakkavad Penny'ni jõudma anonüümsed ähvardused, et ta Noah'ist loobuks.

Igal juhul selgub, et tuurielu pole sugugi midagi sellist, mis vaid glamuuri, sära ning puhkust pakub ja lõpuks muutub olukord Penny jaoks lausa väljakannatamatuks. Aga hea on, et tüdruk võib alati loota oma parimale sõbrale Elliotile, kes ka seekord appi tõttab ning asub teda arstima muusika ning hõrgutavate shokolaadisaiakestega. Südamevalu leevendamiseks või siis just pisarate väljavõlumiseks pakutakse sellist muusikapalade nimekirja:

1. "Someone Like You" - Adele
2. "Irreplaceable" - Beyoncé
3. "We Are Never Ever Getting Back Together" - Taylor Swift
4. "End of the Road" - Boyz II Men
5. "I Will Survive" - Gloria Gaynor
6. "Since U Been Gone" - Kelly Clarkson
7. "Forget You" - Ceelo Green
8. "Without You" - Harry Nilsson
9. "I Will Always Love You" - Whitney Houston
10. "You Could Be Happy" - Snow Patrol
11. "The Scientist" - Coldplay
12. "With or Without You" - U2
13. "Survivor" - Destiny's Child
14. "Single Ladies (Put a Ring on It)" - Beyoncé
15. "Losing Grip" - Arvil Lavigne

Rasketest aegadest hoolimata saab Penny aru, et ta on oma olukorrast palju õppinud.

"Mul pole veel kunagi nii suuri väljakutseid pakkuvat suve olnud - emotsionaalses plaanis nagu Ameerika mäed! Aga praegu ma tunnen end rohkem iseendana kui enne seda väga pika aja jooksul. Olen enda kohta väga palju teada saanud - võimalik, et kõige raskemat teed pidi, aga päris kindlasti on see hea kogemus olnud ja ma ei vahetaks seda millegi vastu."

"Meil kõigil on üks elu ja me saame ise otsustada, kuidas seda elada tahame. Oluline on aru saada, et mida keegi teine ka ei ütleks või kuidas inimesed ka mõjutada ei üritaks, sõltub kõik lõppkokkuvõttes siiski ainult sinust endast. Olenemata sellest, kas ahistajaks on kiusajast klassikaaslane, online-troll, mõni mõjuvõimas isik või partner, saab OMA elu elada siiski ainult igaüks ise. Ei saa elada kellegi teise jaoks või üritada pidevalt kellelegi teisele meele järele olla, sest mida see kokkuvõttes annab? Sul ei ole ühtegi isiklikku saavutust, sa ei jõua oma eesmärkideni ning lihtsalt tantsid kellegi teise pilli järele. Kui su elus on midagi, mida sa päriselt teha tahad, siis tee seda. Sa saad tänast päeva ainult korra läbi elada, niisiis hakka kohe pihta. "

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar