neljapäev, 1. juuli 2021

Ka naabrid nutavad * Susan Luitsalu

 


Väga ladusalt kirjutatud lugu. Algul ehk isegi stiil korraks häiris, ent siis saabus ka arusaamine, et selline kirjutamisviis ongi ideaalne raamatu tegelaste mõtete ja toimetuste edasiandmiseks. Tekkis tunne, nagu oleksidki ise ka otsapidi raamatus kirjeldatud Lehtla asumi elanik. 

Seltskond, kellega lähemalt tutvust tehakse, on kõik omal moel erinevad vanuse, tausta, mõttemaailma ja sissetulekute poolest. Nii et lugeja võib mõtiskleda, kas ta tunneb end ühes paadis atsaka pensionäri Mairega, n.ö tavaliste inimeste Petsi ja Katsiga, laulustaar Vickyga, ärimees-hipster Juhaniga, eksmiss Pille või hoopiski ärimees Toomasega. Kuid pilt ühest või teisest võib olla ekslik, autor oskab väga hästi oma tegelaste olemust kildhaaval avada. Olles jõudnud kusagile raamatu keskpaika tundus lugu seisma jäävat, ent siis... läks kõik hoopis teistpidi käima ning lõpuni kulges raamat juba suisa lennates. 

Niisiis kes arvab, et tegu on esmapilgul liiga kerge lugemisega, võiks siiski proovida lõpuni jõuda - siin jagub piisavalt mõtlemapanevat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar