neljapäev, 25. veebruar 2021

Armastuskiri - Lucinda Riley

 


Raamatu tutvustus:

London, 1995. Kui oma põlvkonna üks silmapaistvamaid näitlejaid Sir James Harrison üheksakümne viie aastasena sureb, ei jää temast maha mitte üksnes murest murtud perekond, vaid ka saladus, mis on nii šokeeriv, nii vapustav, et võib põhjalikult raputada Inglismaa ladviku alustalasid …

Joanna Haslam on noor ambitsioonikas ajakirjanik, kellele antakse ülesanne legendaarse näitleja matustest artikkel kirjutada. Mälestustseremooniale on kogunenud maailma kuulsuste koorekiht. Joanna aga komistab kogu selle glamuuri taga peituvale hämarale saladusele: talle mainitakse kirja, mille James Harrison endast maha jättis ja mille sisu on üle seitsmekümne aasta meeleheitlikult varjatud. Saladust katvaid valede kihte üksteise järel maha koorides põrkab ta kokku jõududega, mis püüavad teda igati takistada, et tõde päevavalgele ei tuleks. Ning et kiri enne teda kätte saada, ei kohku need jõud millegi ees tagasi …

Mul oli plaan see raamat endale osta, ent kuna ka seda saab raamatukogu liikmena kenasti netis lugeda, otsustasin selle ikkagi ekraani vahendusel ette võtta... Raamatute ostmine on osutunud päris kalliks tegevuseks kui sellega hoo sisse saab, lisaks pole neid meil varsti enam kusagile panna ja lõppeks tegelikult on palju teoseid, mille puhul mulle piisab täiesti nende ühekordsest lugemisest.

Raamat on parajalt põnev ning isegi pärast läbilugemist on tunne, et ilmselt jäid mingid detailid kahe silma vahele ja seega võiks kogu kupatuse veidi aja pärast uuesti üle lugeda. Lugu kerib tasapisi pinget üles ning muutub üha keerukamaks, ilmuvad uued tegelased, toimuvad uued arengud. Väga sügavalt tegelaste sisemaailma ei avata, ent just parajalt, et tekiks ettekujutus neist ning nende omavahelistest suhetest. 

Põnevuse armastajatele kindlasti soovitatav ning raamatus leidub ka romantikat, ent liiga magusaks lugu ka ei lähe, vähemalt pole see läbiv joon. Õnneks leidub ka selliseid positiivseid lahendusi, mida lugeja endamisi on hakanud soovima ja ootama, sest kõik ei saa ju ometigi halvasti minna! Ehkki paraku meenutab ka see raamat veidike Midsomeri mõrvade sarja, kus ohvreid hakkab järjest juurde tekkima... mis teha kui olukord on tõsine ning mõned tegelased üsnagi fanaatilised! 

Raamatu lõpp paneb mõtlema, et küllap on sellele ka järge planeeritud, või siis vähemasti jäetud uks selle võimaluse jaoks autori poolt irvakile. Peategelane Joanna Haslam on sümpaatne ning talle on lihtne tema seiklustes kaasa elada, samuti on teos nii kerge joonega kirjutatud, et selle lugemine kulgeb üsna kiirelt! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar